Nyttårsbrev 2020

2020 har vært et spennende og vanskelig år for Hokksund Turnforening. Styret vil gjerne takke trenere, utøvere og foreldre for fleksibel innstilling, tålmodighet og godt humør gjennom prøvelsene. Vi informerer om planene for våren 2021 og forklarer hvordan vi vil håndtere stengingen av hallen og påmelding fremover. Les hele nyttårsbrevet her…

2020-12-31
kkvam

Nyttårsbrev fra styret

 

Kjære trenere, turnere og turnforeldre,

 

Det er ganske nøyaktig et år siden vi åpnet den nye Hokksundhallen. Julen 2019 gledet turnere i alle aldre seg som barn til å ta i bruk den nye hallen. Styret forventet økt aktivitet, og vi trodde den største utfordringen i 2020 skulle bli å skaffe nok trenere til alle som ønsket å turne. Vi fikk mange nye medlemmer fra Hokksund, men også mange fra områdene rundt. Unge turnere skulle få prøve seg som trenere for første gang, og erfarne trenere skulle få ansvaret for mye større grupper og partier enn de var vant til. Alt dette samtidig som vi skulle bli kjent med den nye hallen og masse nytt og spennende utstyr. Etter to måneder var vi kommet godt i gang. Vi hadde lært av noen feil, fått gjort noen nødvendige justeringer og følte oss klare for fortsettelsen…

 

Dessverre viste det seg at 2020 ikke skulle bli året hvor vi omsider skulle få drive klubbutvikling og lære oss å bruke den nye hallen effektivt. De siste 9 månedene har mye handlet om håndvask, håndsprit, avstand, nedstenging og utetrening. Vi har forsøkt å gi et best mulig tilbud til flest mulig innenfor de rammene og reglene som har vært. Vi har måttet lære underveis hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og vi har gjort så godt vi kan for å justere når noe ikke har virket sånn som vi håpet. Vi vet at trenere, foreldre og turnere har opplevd det som krevende med registrering, forkortet treningstid og begrensninger i bruk av hallen. Vi er derfor takknemlig for at dere har møtt oss med en fleksibel innstilling, tålmodighet og godt humør. Særlig imponert er vi av hvordan trenerne våre har tilpasset seg skiftende regler og rammer og likevel fått til  mange gode treninger.

 

Dessverre ser det ikke ut til at 2021 heller blir helt som vi håper. I november stengte Øvre Eiker kommune hallen på ubestemt tid. Det er riktignok gjort unntak for organiserte treninger for innbyggere i Øvre Eiker under 20 år, men hallen er dessverre stengt for alle andre. Vi vet ikke hvor lenge hallen blir delvis stengt eller om vi kan få dispensasjon for barn og ungdom fra andre kommuner. Vi kan heller ikke vite om hallen blir stengt for alle dersom smittetrykket i Øvre Eiker øker. I de siste ukene har vi blitt kontaktet av flere foreldre bosatt utenfor Øvre Eiker som lurer på hvorfor hallen er stengt for dem og når barna deres kan begynne å trene igjen. Vi får spørsmål om stengingen er lovlig, om det er et hensiktsmessig smittetiltak og hvordan vi kan mene at det er rettferdig å utestenge bare noen. Hokksund Turnforening drives i hovedsak på dugnad, og styret består av en gruppe foreldre og tidligere turnere som forsøker å skape et best mulig turntilbud. Vi kan ikke nok om juss eller medisin til å vurdere om det Øvre Eiker kommune gjør er lovlig og/eller hensiktsmessig. Vi har vurdert å stenge ned all aktivitet, men vi ser ikke at situasjonen blir bedre for de som uansett ikke får trene av at noen andre også blir nektet å trene.

 

Hokksund Turnforening ønsker å gi så mange barn som mulig et turntilbud. Vi har derfor turnskole på alle hverdager der foreldrene selv kan velge hvilke og hvor mange dager de ønsker at barna skal turne. Dermed kan turning tilpasses andre aktiviteter og/eller forpliktelser i familien. Dette ønsker vi å fortsette med. For å kunne gi et godt tilbud er viktig at det ikke blir for fullt i hallen og at det er tilstrekkelig med trenere til stede. Vi har derfor satt en begrensning på hvor mange påmeldinger vi kan ta imot på hvert enkelt parti. Noen dager er mer populære enn andre. I høst medførte det at det ble fullt på enkelte partier på Turnskolen, mens det fortsatt var ledige plasser på andre.  Vi forsøker nå å planlegge vårsemesteret 2021 så godt vi kan. Vi har åpnet for påmeldinger, og med en usikker smittesituasjon og hallen delvis stengt ser vi at det er vesentlig færre påmeldinger enn i høst. Vi forstår godt at mange foreldre ikke ønsker å melde barna på et tilbud de ikke vet om de kan benytte seg av. Vi er imidlertid optimister, og vi håper at mange av våre turnere ønsker seg tilbake så snart smittesituasjonen er mer avklart og hallen åpner igjen for alle. Vi kommer derfor til å holde partiene åpne for påmelding gjennom hele vinteren, og vi planlegger med overkapasitet på alle partier.

 

Noen foreldre har reagert på en epost vi sendte tidlig i desember angående påmelding for vårsemesteret. Det har blitt oppfattet som Turnforeningen «truer» med at barna vil miste plassen dersom de ikke betaler innen en viss frist. Vi har ikke ønsket å true noen, og vi beklager at vi har formulert oss uklart. Saken er at medlemssystemet vårt åpner for at de som har gått på et parti kan få prioritet ved påmelding til det partiet i en kort periode før påmeldingen åpnes for alle. Deretter kan alle som ønsker det melde seg på så lenge det er ledige plasser. Dersom det blir fullt på enkelte partier kommer vi til å forsøke å øke kapasiteten for å lage plass for flest mulig. Vi håper likevel dere forstår at vi ikke kan si nei til nye medlemmer fordi vi holder av plass til tidligere turnere som vi ikke vet om, eller når, kommer tilbake. Vi kan derfor ikke garantere noen plass på et bestemt parti på en bestemt dag når de ikke er påmeldt. For øyeblikket er det god plass på alle dager og alle partier, og vi regner ikke med at dette blir noe problem gjennom våren.

 

Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere hele/deler av treningsavgiften når denne er betalt, selv om hallen igjen blir stengt i perioder. Siden det har vært noen misforståelser rundt påmeldingen vil vi likevel refundere treningsavgift til de som allerede har betalt for våren 2021, men som nå ønsker å melde seg av. Dette kan gjøres på epost til hokksundturn@gmail.com før oppstart i 11. januar.

 

Vi vil avlutte med å si tusen takk til alle for godt samarbeid gjennom et vanskelig 2020. Mange av våre trenere har gjennomført trenerutdanning i høst, og vi starter året med en godt skolert og topp motivert trenergjeng. Vaksinasjonen av Norge er i gang, og selv om vi får en vanskelig start håper vi derfor på et bedre turnår i 2021!

 

Styret i Hokksund Turnforening

 

Kalender

Desember
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112